Familiale verzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid Privéleven)

De familiale verzekering of familiale dekt de schade die veroorzaakt wordt aan derden door personen of huisdieren die deel uitmaken van uw gezin. Niet wettelijk verplicht, maar een aanrader om met een gerust hart door het leven te gaan.

De waarborg dekt zowel lichamelijke als stoffelijke schade die één van de leden van uw gezin heeft veroorzaakt aan derden en waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

Het gaat hier om ‘extracontractuele’ schade. Dit wil zeggen dat er geen contractuele band mag zijn tussen het gezinslid en de derde. Bijvoorbeeld met de buurman die u zijn grasmachine uitleende, hebt u een mondeling leencontract. Schade aan zijn grasmachine zal dus niet door de familiale verzekering gedekt zijn.

Alle niet-contractuele schade wordt wel vergoed. (Op een dure bril van een derde stappen, een kostbare vaas bij iemand thuis omverstoten, uw kind rijdt met de fiets tegen een geparkeerde wagen, uw hond loopt een oude dame onderuit, …)

Rechtsbijstand B.A. Privéleven:
Een familiale verzekering zonder rechtsbijstand is maar half zoveel waard. Deze dekking staat u namelijk bij als u schade moet terugvorderen van een derde. Zeker als u lichamelijke schade heeft is dit een zeer belangrijke waarborg! Zo doet u namelijk beroep op de rechtsbijstand privéleven als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval als zwakke weggebruiker of als passagier in een voertuig.

Bovendien verdedigt de rechtsbijstand privéleven u ook als op u verhaal wordt uitgeoefend of als u strafrechtelijk vervolgd wordt.

Ongevallenverzekering:
Een ongeval in uw gezin kan uw hele leven op zijn kop zetten. Elk jaar zijn er 200.000 Belgen die een ongeval in hun privé-leven hebben. Indien de gevolgen werkonbekwaamheid of zelfs een overlijden zijn, zijn de financiële gevolgen soms zwaar.

Met een geschikte ongevallenverzekering kan u uw gezin beschermen tegen de financiële gevolgen van een plots inkomensverlies ten gevolge van een ongeval.

Wat doen wij voor u?

  • We stellen u een degelijke verzekering voor, gecombineerd met een uitgebreide dekking rechtsbijstand – al dan niet in een aparte polis. En dit voor een lage prijs, want een familiale verzekering is niet duur.
  • We analyseren uw behoeften en stellen u vrijblijvend een aantal opties voor. Zo kan u eenvoudig uw familiale polis uitbreiden met een reisannulatieverzekering, een fietspolis, optie huispersoneel, dekking voor geleende goederen, uitbreiding voor paarden of nog andere opties.
  • Ook in geval van schade staan wij u bij. We volgen de afhandeling van uw schadedossier van A tot Z op en zijn pas tevreden als u tevreden bent.
  • Naargelang uw gezinssituatie bekijken we voor u welke ongevallendekking het beste bij u past. Hiervoor vergelijken we de verschillende formules van de verzekeringsmaatschappijen.

VRAAG HIER ALVAST EEN OFFERTE AAN!