Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering doet meer dan enkel en alleen uw advocaat betalen. Een advocaat is vaak pas het laatste redmiddel bij een geschil. Een rechtsbijstandverzekeraar stelt een team van juristen ter beschikking om u bij te staan bij tal van geschillen. U lijdt schade door toedoen van een derde? U wordt beschuldigd van schade toe te brengen aan een derde? U wordt verzocht een te hoge schadevergoeding te betalen? U krijgt onterecht een boete in de bus? Noem maar op, u kunt steeds worden bijgestaan door uw rechtsbijstandverzekeraar.

Mocht de bemiddeling van de rechtsbijstand toch niet helpen en het gerecht moet worden ingeschakeld? Dan betaalt uw verzekering de advocaat.

Onafhankelijke rechtsbijstand

Bij een familiale verzekering en een autoverzekering kan u een dekking rechtsbijstand afsluiten in het zelfde contract als de hoofdwaarborg.

Het kan echter nuttig zijn uw rechtsbijstand af te sluiten bij een onafhankelijk rechtsbijstandverzekeraar. Uw belangen en die van uw verzekering zijn immers niet altijd gelijklopend. Hebt u een schade met iemand die bij dezelfde verzekeraar verzekerd is? Hebt u een discussie met uw verzekering over de grootte van het schadebedrag? Een onafhankelijk rechtsbijstandverzekeraar biedt hier de zekerheid dat enkel uw belang in rekening wordt gebracht bij uw verdediging.

Wat doen wij voor u?

  • We onderzoeken welke rechtsbijstandpolis het beste past bij uw noden. Je kunt u en uw gezin heel uitgebreid verzekeren en elke persoon heeft nood aan een ander pakket.
  • Bij schade staat uw rechtsbijstandverzekeraar aan uw zijde om uw rechten te laten gelden. Wij als makelaar geven indien nodig nog een extra zetje in de goede richting voor onze klanten, zodat je zeker niet in de kou blijft staan.

VRAAG HIER ALVAST EEN OFFERTE AAN!