Op reis!

Vandaag gaan de Belgische grenzen open, wat meteen de deur opent voor reizen in binnen- en buitenland.

Of je nu met de wagen of het vliegtuig op reis gaat, een goede bijstandspolis is essentieel. Er zijn tal van mogelijkheden en aanbieders op de markt. De ene erg duur, de andere lijkt dan weer spotgoedkoop. Op de duur kan men het bos door de bomen niet meer zien. Om u daarbij te helpen overlopen we hieronder enkele belangrijke elementen die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Pechverhelping? Personenhulp? Reisbijstand? Gezinsbijstand? Wat is wat?

Er gaan tal van begrippen rond en elke aanbieder heeft wel zijn eigen naam voor iedere waarborg. Daarom hieronder een overzicht:

Er zijn eigenlijk 2 grote onderdelen van de bijstandsdekking.

  1. Bijstand mobiliteit
  2. Bijstand personen

Enerzijds kan je uw mobiliteit gaan verzekeren. Het gaat er dan in de meeste gevallen om depannage en het krijgen van een vervangwagen als uw eigen wagen niet meteen kan hersteld worden. Uw mobiliteit kan je enkel in het binnenland of in binnen- en buitenland gaan verzekeren. Er zijn verschillende formules op de markt.

Anderzijds kan je personen gaan verzekeren. Men spreekt dan over bijstand na een ongeval, repatriëring ingevolge een ongeval, overlijden, enz… Deze waarborg geldt vooral bij reizen in het buitenland. Het maakt hier niet uit of je die reis per bus, vliegtuig of auto doet.

Als sommige aanbieders het over reisbijstand hebben, nemen ze hier ook soms extra waarborgen in op, zoals een bagageverzekering of een annuleringsverzekering. Het is belangrijk hier goed op te letten als je gaat vergelijken.

Het is dus belangrijk om goed te bekijken welke waarborgen in jouw situatie belangrijk zijn en aan de hand hiervan een goede keuze te maken.

Het hele jaar verzekerd of slechts één reis?

Een volgende belangrijke keuze die je moet maken is of je slechts een reis gaat verzekeren of alle reizen voor een volledig jaar. Bijna elke aanbieder laat je als klant de keuze tussen beide mogelijkheden. De juiste keuze hangt opnieuw af van uw persoonlijke situatie.

Doorgaans kan je ervan uitgaan dat het onderschrijven van een jaarcontract interessanter wordt van zodra je meer dan 1 reis per jaar maakt. Als is het aantal te verzekeren personen hier ook wel van belang. Ben je alleen? Dan kan het soms goedkoper zijn om elke reis apart te verzekeren. Heb je een gezin met kinderen? Dan wordt een jaarcontract al snel interessanter.

Wie is verzekerd?

Dit brengt ons vanzelf tot de volgende vraag: Wie moet er verzekerd zijn?

Gaat het om de inwonende gezinsleden of gaan er ook anderen mee? Bekijk in elk contract goed welke personen onder de dekking vallen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Via onderstaande banner kan u alvast enkele mogelijkheden simuleren bij een van onze aanbieders. Wij hebben echter nog verschillende andere aanbieders en helpen u graag persoonlijk bij het maken van de juist keuze.
Of klik HIER voor de rechtstreekse link.